середа, 1 лютого 2023 р.

22 січня

 Україна для нас – єдина країна! 


Не важливо, чи ми з Харкова, чи з Краматорська, чи зі Львова, чи з Севастополя – ми всі українці. У нас спільна держава. 

Безперечно, ми хочемо, щоб вона була вільною і мирною. 


Сьогодні відзначаємо День Соборності України – день єднання українських земель. Іноді комусь може здатися, що Україна здобула незалежність лише в 1991 році. Проте важливо розуміти, що Українська держава існувала ще за 73 роки до цього. І не СРСР подарував нам державність, не він об’єднав Схід та Захід.  Українці об’єдналися з власної волі ще в 1919 році. Саме 22 січня 1919 р. відбулося проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Так здійснилися віковічні мрії, якими жили й за які умирали кращі сини України. Відтак, усвідомлюємо сенс Соборністі. Це ключовий аспект розуміння нами, мешканцями України, того, що ми маємо спільну ідентичність, мову, культуру, історію та політичні традиції. 


Пам’ятаймо, що саме єдність наших спільних дій та соборність наших душ сприятиме побудові сильної, багатої, вільної і демократичної держави. Віримо у гідне майбутнє нашої країни та нашого народу! Цінуймо, оберігаймо й шануймо нашу державу! Плекаймо взаємоповагу і розуміння! Будьмо сповненими високих прагнень! Одного нам чистого і мирного неба на всіх!🇺🇦




Немає коментарів:

Дописати коментар